Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

18. SJEDNICA ODBORA ZA PRAĆENJE OPERATIVNOG PROGRAMA "KONKURENTNOST I KOHEZIJA"

Slika: 18. SJEDNICA ODBORA ZA PRAĆENJE OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA

18. sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ održala se 14. prosinca 2022. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u svojstvu Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, 18. sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa održala se 14. prosinca 2022. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Tajništvo Odbora izvijestilo je o promjenama u članstvu Odbora za praćenje, financijskom napretku provedbe Operativnog programa "Konkurentnosti i kohezije" te o statusu izmjene Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. Tijekom sjednice usvojena je izmjena plana vrednovanja.

Koordinacijsko tijelo predstavilo je Programe za razdoblje 2021. – 2027., što uključuje „Program Konkurentnost i kohezija“ i „Integrirani teritorijalni program“. Predstavnici Ministarstva financija izvijestili su o potrebnim prilagodbama za prijelaz na poslovanje u eurima.

Na sjednici su prisustvovati članovi Odbora za praćenje koji se sastoji od predstavnika tijela državne uprave, partnerskih institucija, civilnoga društva, socijalnih i gospodarskih partnera, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije te financijskih institucija relevantnih za provedbu Operativnoga programa.

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na sjednici.