Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ODRŽANI INFO DANI

Izvor: https://udruge.gov.hr/

Petnaestu godinu zaredom, od 25. do 26. ožujka 2024. godine, održani su Info dani o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva iz sredstava državnoga proračuna i fondova EU

Ured za udruge, u suradnji s tijelima državne uprave - davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora, organizirao je 15. Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva iz sredstava državnoga proračuna RH i fondova EU u 2024. godini.
 
Na Info danima predstavljeno je gotovo 70 natječaja podijeljenih kroz 12 programskih područja, a koje raspisuje 21 tijelo državne uprave, ured Vlade Republike Hrvatske, odnosno javna institucija. Također, i ove je godine u okviru Programa Unije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“ predstavljen program natječaja Zaklade Solidarna i Zaklade Slagalica koje su provedbena tijela za natječaje financirane kroz Potprogram Impact4Values.
Predstavljanje je natječaja pripremljeno temeljem godišnjih planova natječaja, izrađenih na temelju sektorskih analiza dostavljenih Uredu za udruge, koji sukladno Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, ima ulogu koordinacijskoga tijela za sve davatelje financijskih sredstava.

Tijekom Info dana bio je omogućen on line prijenos, kako bi se omogućilo informiranje i aktivno sudjelovanje što većega broja zainteresiranih prijavitelja iz cijele Hrvatske, a na YouTube kanalu Ureda za Udruge nalaze se snimke s oba dana održavanja Info dana.


Prezentacije natječaja i javnih poziva svih davatelja bespovratnih sredstava nalaze se OVDJE