Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

UVOD U INFORMACIJSKU I DIGITALNU TEHNOLOGIJU

Slika: UVOD U INFORMACIJSKU I DIGITALNU TEHNOLOGIJU

Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida je u utorak, 22. studenog 2022. godine održao radionicu o digitalnoj tehnologiji za osobe s invaliditetom pod nazivom ”Uvod u informacijsku i digitalnu tehnologiju”

Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida je u utorak, 22. studenog 2022. godine održao radionicu o digitalnoj tehnologiji za osobe s invaliditetom pod nazivom ”Uvod u informacijsku i digitalnu tehnologiju” u prostoru restorana ustanove URIHO na adresi Avenija Marina Držića 1, Zagreb.

Radionicu je vodio struč.spec.ing.inf. Zvonimir Carek koji više od petnaest godina radi u operativi informacijskih sustava, od web stranica, programiranja mobilnih aplikacija, do održavanja informatičkih sustava.

Carek je polaznike radionice proveo kroz glavne komponente računalnog sustava i njihove funkcije, kroz uredsku mrežu, principe hijerarhijske organizacije mapa u računalnim memorijama te kroz razlike formata datoteka, govorio je o skrivanju datoteka/ekstenzija, prošao je kroz analiziranje, primjenu i sažimanje datoteka, upoznao je sudionike s čestim problemima u uredskom poslovanju, principima kriptiranja i važnosti primjene enkripcije u svakodnevnome životu. Nakon toga doznali su osnove o domeni, web hostingu, web stranicama, emailu, cloudu i cloud servisima.

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na radionici koja se održala uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.