Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE - 06. LISTOPAD

Slika: SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE - 06. LISTOPAD

Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se 06. listopada s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi

Svjetski dan cerebralne paralize društveni je pokret za zajednicu cerebralne paralize s ciljem osiguravanja i uživanja punih prava, pristupa i mogućnosti za sve osobe s cerebralnom paralizom. Kampanja omogućuje poduzimanje akcija i pritom pomaže u izgradnji globalnog pokreta za promjene. Diljem svijeta; naše zajednice i ljudi primorani su prilagoditi se velikim promjenama uzrokovanom pandemijom COVID-19. U ovoj krizi koja je pogodila cijeli svijet osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji izloženi su promjenama razbijajući barijere i pokušavajući stvoriti bolje preduvjete za svakodnevni život. Uostalom, poznata je činjenica da cijeli svoj život osmišljavaju kreativna rješenja kako bi svoj život učinili lakšim i boljim. U globalnoj kampanji koju podržava više od 75 organizacija diljem svijeta; HSUCDP je partner i predstavnik Hrvatske s ciljem da svijet postane bolje mjesto za djecu i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize ovogodišnju kampanju Svjetskog dana cerebralne paralize obilježit će održavanjem kuharske radionice za osobe s cerebralnom paralizom u okviru projekta „Mi smo ovdje uključeni“ .

Edukativne kuharske radionice provode se sa svrhom socijalnog uključivanja i usvajanja novih vještina i sposobnosti za osobe s cerebralnom paralizom.

Također, ovogodišnjom kampanjom se želi ukazati na ključna područja na kojima treba aktivno doprinositi kako bi se utjecalo na promjene javne svijesti, inkluzivnog obrazovanja, bolje kvalitete života, dostupnosti medicinskog i terapijskog pristupa, mogućnosti zapošljavanja, vlastitog doprinosa zajednici te građanskim pravima.