Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ŠEST UDRUGA ČLANICA HRVATSKOG SAVEZA UDRUGA INVALIDA RADA DOBILO INSTITUCIONALNU PODRŠKU

Slika: ŠEST UDRUGA ČLANICA HRVATSKOG SAVEZA UDRUGA INVALIDA RADA  DOBILO INSTITUCIONALNU PODRŠKU

Šest udruga članica Hrvatskog saveza udruga invalida rada dobile su Institucionalnu podršku stabilizaciji/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom u 2024. godini

Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svojoj sjednici održanoj 7. lipnja 2024. godine donio je odluku o odobravanju financijskih sredstava za institucionalne podrške udrugama osoba s invaliditetom, s provedbom od 1. srpnja 2024. godine. Sukladno prijavama na natječaj za dodjelu institucionalnih podrški stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koji je Nacionalna zaklada raspisala 19. ožujka 2024. godine i rezultatima procjene Procjenjivačkog tijela, Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva donio je Odluku o odobravanju 80 institucionalnih podrški udrugama osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu do  1.939.312,00 

Šest naših udruga članica dobilo je institucionalnu podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom u 2024. godini. To nam pokazuje koliko su naše udruge invalida rada prepoznate kao udruge koje doprinose civilnom društvu te ga u konačnici i mijenjaju. 

U kategoriji do 39.000,00 € institucionalnu podršku dobile su Udruga osoba s invaliditetom Križevci, Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i Udruga osoba s invaliditetom "Vuka" Vukovar.   
U kategoriji do 26.000,00 €  institucionalnu podršku su dobile Udruga invalida rada Rijeka i Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica. 
U kategoriji do 13.000,00 € institucionalnu podršku je dobila Udruga invalida Donja Stubica.

Cilj podrške je jačanje organizacijske strukture, zapošljavanje novih osoba, jačanje kapaciteta zaposlenika za samostalnu pripremu i provedbu kako nacionalnih tako i europskih projekata.

Čestitamo udrugama na ostvarenim potporama. 


Pregled ostvarenih potpora možete pogledati OVDJE