Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA POKRENI SE ZA ZDRAVLJE U VIROVITICI

Slika: JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA POKRENI SE ZA ZDRAVLJE U VIROVITICI

Hrvatski savez udruga invalida rada je u četvrtak 20. lipnja 2024. godine u Virovitici priredio javnozdravstvenu akciju - besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

Hrvatski savez udruga invalida rada je u četvrtak 20. lipnja 2024. godine ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica okupljenim Virovitičanima priredio javnozdravstvenu akciju - besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Uz akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera, okupljenima su se dijelile zdrave namirnice te prigodne brošure o zdravoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i očuvanju mentalnog zdravlja. S obzirom na velike vrućine i dijelili smo i kreme s UV faktorom i pozivali okupljene da se čuvaju velikih vrućina i piju dovoljno tekućine.

Javnozdravstvena akcija je organizirana uz podršku Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica i Udrugom dijabetes klub Tip 1. Podršku u organizaciji javnozdravstvene akcije ispred Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica pružila je predsjednica, Marija Kelečić. U javnozdravstvenoj akciji pridružile su nam se predstavnice Udruge dijabetes klub Tip 1 koje su građanima mjerile tlak i šećer iz krvi te predsjednik Udruge, Ivan Andrašević. dr. med., koji nam je puno pomogao u organizaciji samog događaja. Također, ostvarili smo i izvrsnu suradnju s Gradom Virovitica od kojih smo dobili službeno odobrenje za održavanje akcije i koji su nam ustupili štand.

Hrvatski savez udruga invalida rada je ovu akciju pokrenuo u sklopu trogodišnjeg programa 'Pokreni se za zdravlje' kojeg u potpunosti financira Ministarstvo zdravstva. 
Opći cilj programa je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva u Republici Hrvatskoj, a Savez ga provodi kroz niz aktivnosti, uz ostalo i edukacijama o zdravoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i zaštiti mentalnog zdravlja, te informiranjem o mogućnostima korištenja digitalnog zdravstvenog sustava.
Posebnu važnost tijekom provedbe programa Savez je usmjerio na uključivanje u programske aktivnosti osoba s invaliditetom odnosno invalida rada kao skupina koje su u povećanom riziku od razvoja težih oblika bolesti, te nastojanja u prevenciji istih. Programom 'Pokreni se za zdravlje' Savez ima ambiciju utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti na području devet županija. Tako se želi pridonijeti usvajanju pravilnih stavova o zdravom načinu života te važnosti očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja. Društvo u cjelini i mi sami dijelimo odgovornost za zdravlje pa je potrebno stalno ulagati u razvoj novih oblika zdravstvene zaštite i unapređenje vlastitog i zdravlja svoje obitelji i zajednice. 

Na javnozdravstvenu akciju - besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi odazvalo se  56 Virovitičana.


O javnozdravstvenoj akciju u Virovitici možete saznati više OVDJE