Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

PREDSTAVLJENI REZULTATI TRI ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA U OKVIRU PROJEKTA PLATFORMA 50+

Slika: PREDSTAVLJENI REZULTATI TRI ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA U OKVIRU PROJEKTA PLATFORMA 50+

Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu predstavljena tri znanstvena istraživanja provedena u okviru EU projekta Platforma 50+ koji provodi Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u partnerstvu s 11 nacionalnih saveza osoba s invaliditetom i Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom

Dana 19. siječnja 2023. godine u Nastavno - kliničkom centru Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta predstavljeni su konačni rezultati tri istraživanja u okviru EU projekta Platforma 50+. Istraživanja su provodili stručni timovi Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta partnera u projektu.

Predstavljanje je moderirao doc.dr. sc. Damir Miholić.

Na samom početku minutom šutnje odana je počast prerano preminuloj kolegici Tiji Osmanović, suradnici na projektu iz partnerske organizacije Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Prije predstavljanja rezultata, prisutnima su se obratile gospođa Maja Mustač iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, posredničkog tijela razine 2, gospođa Marija Borovec, voditeljica Službe za zaštitu osoba s invaliditetom i skrbništvo u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, posredničko tijelo razine 1, te gospođa Marica Mirić voditeljica projekta i predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, nositelja projekta.

Rezultate istraživanja "Asistivne tehnologije" predstavila je voditeljica istraživačkog tima izv. prof. dr. sc. Renata Pinjatela.

Rezultate istraživanja "Usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom" predstavio je voditelj istraživačkog tima predavač Dominik Sikirić dok su rezultate istraživanja „Mapiranje sastavnica neovisnog življenja“ predstavile voditeljica istraživačkog tima profesorica doc. dr. sc Ljiljana Pintarić i doc. dr. sc. Natalija Lisak Šegota.

Rezultati su pokazali potrebu za zajedničkim sustavnim radom stručnjaka, organizacija civilnog društva, donositelja odluka i samih osoba s invaliditetom kako bi se osigurali uvjeti u kojima svi članovi društva mogu ravnopravno sudjelovati i samostalno odlučivati.

Iz Hrvatskog saveza udruga invalida rada sudjelovali su predsjednik Ante Štulić, izvršni direktor Leke Sokolaj i stručna suradnica Nataša Franić.

Više informacije možete pronaći OVDJE