Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

POTPISAN UGOVOR ZA EU PROJEKT AKTIVNI U MIROVINI

Hrvatski savez udruga invalida rada potpisao je Sporazum o partnerstvu za projekt “Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje”

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, nakon provedenog postupka dodjele Odluka o financiranju projektnih prijedloga „’Pridruži se – Aktivni u mirovini, potpisalo je Ugovor s Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbingaza projekt “Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje”. Hrvatski savez udruga invalida rada kao partnerska organizacija sudjelovat će u provedbi projekta.

Aktivnosti projekta doprinijet će jačanju organizacija u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika. Uz povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika sa svrhom unapređenja zdravlja, očuvanja funkcionalne sposobnosti, sigurnosti i sudjelovanja u zajednici u kojoj žive doprinoseći kvaliteti njihova življenja, ciljevi projekta su i vraćanje osjećaja veće vrijednosti, smanjenja usamljenosti te rad na tjelesnoj, psihičkoj i radnoj aktivnosti te sudjelovanje u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice.

Projekt “Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje” financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” . Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca, a ugovorena vrijednost projekta je 1.673.271,03 kn.