Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ODRŽANA EDUKACIJA PO PROGRAMU "RAZVOJ MREŽE SOCIJALNIH USLUGA"

Slika: ODRŽANA EDUKACIJA PO PROGRAMU RAZVOJ MREŽE SOCIJALNIH USLUGA

U okviru programa "Razvojem mreže socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom" održana edukacija za udruge članice

Dana 31. svibnja 2022. godine Hrvatski savez udruga invalida rada zajedno s partnerskom organizacijom Centrom za socijalnu skrb Zagreb proveo je putem ZOOM platforme edukaciju u okviru provedbe trogodišnjeg programa „Razvojem mreže socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom“ odobrenog u okviru poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“ za razdoblje od 01.lipnja2020. do 31. svibnja 2023. godine Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na samom početku programa svim sudionicima obratio se Leke Sokolaj, izvršni direktor Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

Edukacija je organizirana za voditelje i predstavnike udruga članica s ciljem upoznavanja novosti u Zakonu o socijalnoj skrbi.

Predavanje na temu Novine u Zakonu o socijalnoj skrbi održala je stručna suradnica iz Centra za socijalnu skrb Zagreb gospođa Marija Ražnjević, diplomirana pravnica. Sudionicima su detaljno predstavljene novine u navedenom Zakonu vezane za naknade i socijalne usluge.

Nataša Franić, stručna suradnica za projekte i programe održala je predavanje na temu Važnost sudjelovanja u ispitivanju mišljenja i stavova uz pomoć anketnog upitnika. Cilj predavanja bio je upoznati sudionike s metodom ankete i anketnim upitnikom u ispitivanju mišljenja i stavova kao i važnost sudjelovanja u istima. Sudjelovanje u anketnim upitnicima i iznošenje stavova i mišljenja vezanih za aktualne teme može biti dobar temelj za promjene na bolje i kreiranje socijalnih politika s ciljem unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom.