Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

VII. SIMPOZIJ HRVATSKOG SAVEZA UDRUGA OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM

Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom održao je 15. i 16. lipnja 2020. godine “ u Zagrebu VII. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom održao je 15. i 16. lipnja 2020. godine “ u Zagrebu VII. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, u okviru programa „Zajedno u zajednici“ kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ove godine Simpoziju su osim voditelja udruga osoba s invaliditetom, predstavnika pojedinih Saveza i ostalih gostiju, prisustvovali i premijer Andrej Plenković, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Prvi dan Simpozija održano je izlaganje dopredsjednice SOIH-a Marice Mirić na temu „Konvencija o pravima OSI i pitanja Republici Hrvatskoj,“ zatim izlaganje na temu „Ugovor o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju“ Dragane Budimir iz SDDH. Sljedeće je bilo izlaganje na temu “Sinergije i civilno društvo: osvrt na ESF, Obzor 2020 s pogledom k Obzoru Europa“ od strane predstavnika Agencije za mobilnost i programe EU Viktora Koske, zatim predstavljanje programa „Erasmus i Europske snage solidarnosti“ – Agencija za mobilnost i programe EU, Katarina Brajdić, Voditeljica Tima za Europske snage solidarnosti. Na kraju je ravnatelj Centra znanja Profectus, Darko Kobetić govorio na temu „Granice i komunikacija u kontekstu ličnosti.“. Prvi dan Simpozija završio je predstavom Kulturno amaterske družbe „Beskućnici“ iz Kutine.

Drugog dana Simpozija nastavio se predavanjem na temu „Pomoćnici u nastavi i provedba projekta kroz udruge“ o kojoj je govorio Darko Tot, načelnik sektora zajedničkih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Izet Dilaver iz BIH predstavio je „Projekt Stablo: Inovativne tehnologije, primjer dobre prakse – socijalno poduzetništvo. Daniel Berdais govorio je na temu „Komunikacija s medijima“ i na kraju Marija Dugac „Udruga Srce – primjer dobre prakse: lokalni identitet udruge.

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na Simpoziju.