Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

KONFERENCIJA CIVILNO DRUŠTVO 2030: HR-EU EURO-MEDITERAN

Slika: KONFERENCIJA CIVILNO DRUŠTVO 2030: HR-EU EURO-MEDITERAN

Konferencija Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva održala se od 23. do 25. listopada 2019. godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku

Svečano otvorenje započelo je 23. listopada uvodnim pozdravima ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića, ravnateljice Ureda za udruge Vlade RH Helene Beus, predsjednika Upravnog odbora Nacionalne zaklade Dražena Vikić- Topića i upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić.

Cilj Konferencije je postaviti osnovu za daljnji razvoj civilnoga društva u novom desetljeću – do 2030. godine kako u Republici Hrvatskoj tako i na razini Europske unije te na Euro-Mediteranu. Izazovi s kojima se susreću gotovo sve zemlje u Europi i međunarodnoj zajednici stavljaju pred organizirano civilno društvo potrebu promišljanja vizije daljnjeg društvenog i ekonomskog razvoja te novih modela međusektorske suradnje koji će osigurati holistički pristup održivosti od lokalnih zajednica pa sve do planeta Zemlje.


Poslije svečanog otvorenja uslijedili su uvodni paneli o budućnosti civilnoga društva, mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju i potencijalima europskih programa mobilnosti o čemu su govorili: Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU te Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt. Kraj prvog dana konferencije završio je umrežavanjem i povezivanjem sudionika Konferencije.

Drugi dan Konferencije počeo je uvodom upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić o viziji razvoja civilnoga društva do 2030. godine, a nastavio se posebnim programom izobrazbe te savjetovanjem o strateškom okviru za daljnji razvoj civilnoga društva te oblicima podrške civilnom drustvu u idućem desetljeću

Treći dan Konferencije nastavljen je posebnim programom izobrazbe nakon čega je održan plenarni završetak Konferencije na kojem se razgovaralo o zaključcima.