Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

"INKLUZIJA KAO UNIVERZALNO LJUDSKO PRAVO"

Slika: INKLUZIJA KAO UNIVERZALNO LJUDSKO PRAVO

8. Centar znanja za društveni razvoj u okviru zajedničke kampanje „Inkluzija je ljudsko pravo“ organizirao je okrugli stol

U okviru Razvojne suradnje u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom 8. Centar znanja za društveni razvoj provodi Kampanju „Inkluzija je ljudsko pravo“ uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Kampanja se provodi s ciljem podrške donošenju Zakona o inkluzivnom dodatku i uspostave cjelovitog inkluzivnog pristupa izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom s osobama bez invaliditeta.

U okviru Kampanje 13. lipnja 2022. s početkom u 11:00 sati održan je okrugli stol „Inkluzija kao univerzalno ljudsko pravo“, u Domu specijalne policije, Trg žrtava fašizma1.

Na okruglom stol o inkluziji kao sveobuhvatnom pojmu nakon uvodnog izlaganja predstavnice 8. Centra znanja i dopredsjednice Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske gospođe Marice Mirić, izlagali su i raspravljali predstavnici akademske zajednice: doc.dr.sc. Ljiljana Pintarić Mlinar s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Dejana Bouillet s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr.sc. Tihomir Žiljak s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon zanimljivih izlaganja i konstruktivne rasprave o izazovima socijalne inkluzije, inicijalnom obrazovanju odgojitelja i učitelja kao ključa inkluzivnog obrazovnog sustava, te prepreka i mogućnosti inkluzivnog obrazovanja možemo zaključiti da predstoji još puno rada u smjeru izgradnje inkluzivnog društva, te da svaki pojedinac svojim djelovanjem i odgovornim društvenim ponašanjem može doprinijeti.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada sudjelovala je Nataša Franić.

S obzirom na značaj teme, ali i izvrsne predavače - profesore sa Sveučilišta u Zagrebu sadržaj okruglog stola možete preuzeti OVDJE