Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Virtualni savjetnik Zdravko

Slika: Virtualni savjetnik Zdravko

U sklopu programa Ministarstva zdravstva "Budi zdrav", počeo je s radom virtualni savjetnik Zdravko.

Hrvatski savez udruga invalida rada u okviru poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja zdravstva za financijsku potporu u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna ugovorio je i provodi trogodišnji program Ministarstva zdravstva pod nazivom „Pokreni se za zdravlje“.

Opći cilj programa je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva u Republici Hrvatskoj. Hrvatski savez udruga invalida rada navedeno će ostvariti provedbom specifičnih ciljeva: poticanje razvijanja i promocija aktivnosti zdravih stilova života, utjecanje na smanjenje pojavnosti kroničnih nezaraznih bolesti, promocija digitalizacije zdravstvenog sustava te senzibilizacija javnosti.

Hrvatski savez udruga invalida rada kao udruga civilnog društva programom će prenijeti znanje o značaju zdravlja i utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti. Na taj način želi se pridonijeti usvajanju pravilnih stavova o zdravom načinu života te važnosti očuvanja tjelesnog i duševnog zdravlja. Društvo u cjelini i mi sami dijelimo odgovornost za zdravlje pa je potrebno stalno ulagati u razvoj novih oblika zdravstvene zaštite i unapređenje vlastitog i zdravlja svoje obitelji i zajednice.

Jedna od aktivnosti programa je pokretanje internet podstranice - Virtualni savjetnik Zdravko. Na tom portalu korisnici i posjetitelji internet stranice HSUIR-a mogu pronaći odgovor iz područja vezanog uz zdravlje koje ih zanima i postaviti pitanje stručnjacima koji su uključeni u provedbu programa.

Područja koja pokrivamo su savjeti:

doktora - povezuje liječnike s korisnicima koji trebaju zdravstveni savjet i omogućuje korisnicima da na jednostavan način dobiju online savjetovanje i stručno mišljenje koje će im pomoći u prevenciji i očuvanju vlastitog zdravlja,

psihologa - povezuje psihologe s korisnicima koji trebaju savjet, te omogućuju da korisnici dobiju online savjetovanje i stručno mišljenje koje će im pomoći u očuvanju mentalnog zdravlja,

kineziologa - povezuje korisnike s kineziologom, te omogućuje pružanje online savjeta kako živjeti i kretati se da bi bili zdravi.