Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

VIRTUALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA - "MOŽEMO ZAJEDNO"

Slika: VIRTUALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA - MOŽEMO ZAJEDNO

Hrvatski savez udruga invalida rada organizirao je 30. izložbu radova pod nazivom „Možemo zajedno“, autori izložbe su stručni suradnici Udruge invalida rada Zagreba , a izložbu možete pogledati virtualno

Na izložbi su prikazane fotografije koje su popratile aktivnosti u periodu kada su se zaposlenici Udruge invalida rada Zagreba i volonteri aktivirali kako bi pomogli najugroženijim članovima. Pod motom „Možemo zajedno“ dokazalo se da osobe kojima je najteže znaju da nisu prepušteni sami sebi, nego da uvijek mogu računati na pomoć.

Udruga invalida rada Zagreba je utemeljena 1966. godine u Zagrebu. Udruga je jedinstvena organizacija na području grada Zagreba i Zagrebačke županije čiji su članovi isključivo invalidi rada. Članstvo u Udruzi je dobrovoljno. Udruga okuplja oko 8.500 članova, ima 7 zaposlenih osoba i 34 volontera. U Udruzi je organizirano tridesetak različitih radionica u okviru klupskih aktivnosti kao što su: edukativne, sportske, kulturno-umjetničke, radionice vježbanja, savjetovanja (individualna i grupna savjetovanja i psihoterapija, motivacijske radionice), pravno savjetovalište, preventivno-zdravstvene akcije (redovita kontrola glukoze, kolesterola i triglicerida u krvi, mjerenje krvnog tlaka) te se po potrebi organizira i mobilni tim za nepokretne i teško pokretne članove.

Potaknuti posljedicama koje je izazvala pandemije virusa Covid – 19 te potresa koji je pogodio Zagreb, Udruga je provela pilot projekt naziva „UIRZ vs. Covid – 19, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Većina članova teško je pokretna i mnogi žive u samačkim kućanstvima. Upravo za tu populaciju važno je bilo osigurati osnovne namirnice te dostavu lijekova, a zamisao projekta je bila da se povežu zaposlenici, volonteri i članovi Udruge invalida rada Zagreba s dostavljačima i opskrbljivačima. U okviru projekta Udruga je svojim članovima organizirala besplatnu dostavu osnovnih životnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova. Također, Udruga je članovima osigurala zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju. Sve navedeno su besplatno dostavili na kućnu adresu članova.