Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ULAGANJE U ODRŽIVOST - KAKO DO IDEJE ZA PROJEKT

Slika: ULAGANJE U ODRŽIVOST - KAKO DO IDEJE ZA PROJEKT

U četvrtak 02. srpnja 2020. godine u Zagrebu, Hrvatski savez udruga invalida rada održao je radionicu "Ulaganje u održivost – “Kako do ideja za projekt" u okviru 8. Centra znanja

Ulaganje u održivost – “Kako do ideja za projekt" naziv je radionice koju je Hrvatski savez udruga invalida rada održao u Zagrebu u suradnji s Mrežom udruga Zagor.

U prvom dijelu radionice Ivana Radanović, koordinatorica programa Razvoj civilnog društva i međusektorske suradnje Mreže udruga Zagor, prisutne je upoznala s globalnim ciljevima za održivi razvoj 2030. Pojasnila je vezu između projekata koje pišemo i provodimo za osobe s invaliditetom te ciljeva održivog razvoja.

U drugom dijelu radionice sudionici su se podijelili u manje grupe u kojima su radili na definiranju problema s kojima se susreću udruge osoba s invaliditetom na lokalnom nivou i pojašnjenju i rješenju istih. Sljedeća vježba je od sudionika zahtijevala definiciju dionika njihovog lokalnog projekta te ciljeve projekta.

Treći dio radionice donio je detaljan vodič kroz pisanje EU projekata te pitanja sudionika uz iscrpne odgovore.

Na radionici su sudjelovale temeljne udruge Hrvatskog saveza udruga invalida rada, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, Savez civilnih invalida rada Hrvatske.