Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

PREDSTAVLJANJE PUBLIKACIJE "SEKSUALNOST I OSOBE S INVALIDITETOM"

Slika: PREDSTAVLJANJE PUBLIKACIJE SEKSUALNOST I OSOBE S INVALIDITETOM

Predstavljanje publikacije o istraživanju izv. prof. dr. sc. Marka Buljevca s Pravnog fakulteta, Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu

Predstavnici Hrvatskog saveza udruga invalida rada sudjelovali su na predstavljanju publikacije "Seksualnost i osobe s invaliditetom". Predstavljanje je održano 2. svibnja 2023. godine u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića,u Zagrebu.

O seksualnosti osoba s invaliditetom, kao temeljnom ljudskom pravu svake osobe pa i osobe s invaliditetom, rijetko se govori. Međutim, spolnost i seksualnost sastavni su dio ljudske prirode svakog čovjeka uključujući i osobe s invaliditetom i kao takvu je svaka osoba treba prihvaćati i slobodno iskazivatI bez straha od osude s bilo koje strane.

Upravo s namjerom propitivanja kako na svoju seksualnost gledaju same osobe s invaliditetom, a kako društvo i stručnjaci koji rade s osobama s invaliditetom, izv. prof. dr. sc. Marko Buljevac s Pravnog fakulteta, Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu, na inicijativu Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom proveo je istraživanje na temu: Seksualnost i osobe s invaliditetom.