Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ONLINE EDUKACIJA ERASMUS+ "KRENI NA ZELENO"

Slika: ONLINE EDUKACIJA ERASMUS+ KRENI NA ZELENO

U okviru Erasmus+ projekta „Kreni na zeleno…“ (2022-3-HR01-KA210-YOU-000101382) 28. travnja 2023. godine održana je online edukacija o tehničkim standardima zaštite okoliša, eko oznakama i procjeni troškova životnog ciklusa u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i partnera

U okviru Erasmus+ projekta „Kreni na zeleno…“(2022-3-HR01-KA210-YOU-000101382) 28. travnja 2023. godine održana je online edukacija o tehničkim standardima zaštite okoliša, eko oznakama i procjeni troškova životnog ciklusa u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i partnera.

Predavanja su održale: Marija Šperanda iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Branka Pivčević Novak iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Tijekom izlaganja predstavljen je dokument„Europa 2020.: europska strategija rasta”s pet glavnih postavljenih i još uvijek vrlo aktualnih ciljeva za Europsku uniju: zapošljavanje, istraživanje i razvoj, klimatske promjene/energija, obrazovanje, socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, kao i težnje za ostvarivanjem pametnog i održivog rasta na temelju znanja i inovacija, uz promicanje konkurentnog gospodarstva temeljenog na učinkovitom korištenju resursa. Također tijekom izlaganja predstavljeni su sadržaji vezani za postupke nabava, savjeti i načini izračunavanja isplativosti nabave ili ulaganja, a predstavljene su postojeće eko oznake.