Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SEDMOG SAZIVA SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Slika: ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SEDMOG SAZIVA SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA

Na sjednici je izabran predsjednik Savjeta, gospodin Danko Relić, kao i zamjenica predsjednika, gospođa Nikolina Klaić

Sjednici je nazočilo 35 od 37 predstavnika tijela javne vlasti, organizacija civilnoga društva te zaklada, sindikata i nacionalnih udruga lokalne i regionalne samouprave.

Nakon rasprave usvojen je novi Poslovnika Savjeta za razvoj civilnoga društva te je su izabrani predsjednik i zamjenica predsjednika Savjeta.

Za predsjednika Savjeta kandidirali su se gospodin Danko Relić, predstavnik udruga iz područja zaštite zdravlja i unaprjeđenja kvalitete življenja te gospodin Nikola Tadić, iz područja skrbi o osobama s invaliditetom. Nakon predstavljanja kandidata, za predsjednika Savjeta izabran je gospodin Danko Relić.

Za zamjenicu predsjednika Savjeta kao jedini kandidat izabrana je gospođa Nikolina Klaić, predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Također, najavljeno je kako će se izbor triju predstavnika organizacija civilnoga društva u Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) provesti naknadno, poštujući rok do kojeg Vlada Republike Hrvatske treba imenovati hrvatske predstavnike u EGSO.

Izvor: https://udruge.gov.hr/