Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

NATJEČAJ "MOJA INICIJATIVA"

Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je Javni poziv za timove mladih koji žele doprinijeti svojim lokalnim zajednicama i sudjelovati u stvaranju socijalnih inovacija

Potpora uključuje konzultacije i edukaciju koje će mladima pomoći da provedu svoju ideju u djelo, uz pokrivanje troškova potrebnih za njenu izvedbu. Pobjednici ideathona će dobiti podršku za profesionalnu produkciju i snimanje ‘pitcha’ ideje, a najbolje tri ideje bit će predstavljene na manifestaciji u sklopu Dana ljudskih prava 10. prosinca 2020. godine. Na natječaj se mogu prijaviti timovi od najmanje dvije, a najviše šest osoba.

Rok za prijavu ideja je 15. listopada 2020. godine. 

Puni tekst poziva i prijavnica na natječaj nalaze se na stranicama Inicijative mladih za ljudska prava.

Natječajem “Moja Inicijativa” mlade se potiče da se vode vrijednostima poštivanja ljudskih prava, dostojanstva, vladavine prava i jednakosti. Projektne ideje trebaju utjecati na smanjenje diskriminacije i govora mržnje, a poticanje solidarnosti i tolerancije. Također, predložene ideje mogu odgovarati i na neke druge probleme kao što su unaprjeđenje života žena čija su prava ugrožena, manjina, zaštite okoliša i slično.