Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

NAJNOVIJE UPUTE ZA PRUŽATELJE SOCIJALNIH USLUGA U SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI

U suradnji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" objavljene su najnovije upute za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi

U suradnji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” objavljene su najnovije upute za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Napominjemo kako se većina dopuna/izmjena odnosi na osobe koje su procijepljene ili su preboljele COVID-19.

1. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi, verzija 11 od 30. siječnja 2021.,

2. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 za pružatelje usluge smještaja djece – bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s problemima u ponašanju, teškoćama u razvoju, žrtvama nasilja u obitelji ili trgovanja ljudima i bez pratnje te odraslih osoba – trudnica ili roditelja s djetetom do godine dana života, beskućnika, žrtava nasilja u obitelji ili trgovanja ljudi i ovisnika u sustavu socijalne skrbi, verzija 11 od 30. siječnja 2021.

3. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi od 30. siječnja 2021. godine.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike podsjeća sve pružatelje usluga da u slučaju sumnje na zarazu ili potvrđene zaraze virusom COVID-19 kod korisnika ili radnika, ozdravljenje korisnika ili radnika (povratak radnika na posao), odnosno kod bilo kakve promjene u broju pozitivnih korisnika ili radnika dostavljaju izvješća putem upitnika radi praćenja COVID-19 u sustavu socijalne skrbi.