Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

NACIONALNA ZAKLADA NASTAVLJA S BESPLATNIM RADIONICAMA ZA POTENCIJALNE PRIJAVITELJE NA ESF I JAVNE POZIVE

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i u 2021. nastavlja s održavanjem niza radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz ESF

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i u 2021. godini nastavlja s održavanjem niza radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda i javnih izvora kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.

Radionice se održavaju u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja te u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga Smart, DKOLEKTIV, ACT grupa, Centar za civilne inicijative, udruga MI).

Radionice su otvorene za sve organizacije koje trebaju podršku u razvoju učinkovitog modela unutarnjeg upravljanja do područja razvoja vlastitih kompetencija: od upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera te brojnim drugim povezanim temama.

Teme radionica:

» Gospodarske djelatnosti i povezana poduzeća;

» Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici;

» Upravljanje volonterima;

» Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva s primjerima učinkovitih modela upravljanja;

» Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora;

» Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva;

» Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama;

» Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva;

» Kako izraditi strateški I operativni plan organizacije civilnoga društva;

» Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnog društva u zajednici;


Jednodnevne ili dvodnevne radionice održavat će se od veljače do prosinca 2021. godine. Datum i vrijeme održavanja radionica te prijavni obrasci za sudjelovanje bit će za svaku radionicu zasebno objavljeni na ESF platformi esf.platforma.civilnodrustvo.hr i portalu Civilno društvo te vam savjetujemo da ih tamo pratite.


Zbog epidemiološkim mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa, sve radionice do daljnjega će biti održane u obliku Webinara (na daljinu).

Izvor: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/