Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

MOBILNI TIMOVI ZA KRIZNE INTERVENCIJE U PETRINJI I GLINI

Slika: MOBILNI TIMOVI ZA KRIZNE INTERVENCIJE U PETRINJI I GLINI

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je u suradnji s drugim institucijama od 31. prosinca 2020. godine organiziralo mobilne timove za krizne intervencije u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji i Drvnom centru Glina

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je u suradnji s UNICEF-om, ustanovama socijalne skrbi, Hrvatskom komorom socijalnih radnika, Hrvatskom psihološkom komorom i Udrugom socijalnih radnika, od 31. prosinca 2020. godine organiziralo mobilne timove za krizne intervencije u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji i Drvnom centru Glina radi procjene potreba smještenih osoba i podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na jednokratnu naknadu.
Ujedno obavještavamo sve osobe i obitelji stradale u potresu da se zahtjevi za ostvarivanje prava na jednokratnu naknadu mogu podnijeti od 31. prosinca u vremenu od 10 do 15 sati u:

      • » CZSS Sisak, Ivana Meštrovića 21
      • » CZSS Petrinja, Ulica Artura Turkulina 35
      • » CZSS Hrvatska Kostajnica, Josipa Marića 2
      • » CZSS Glina, zgrada Hrvatskog Doma, Ulica Stjepana i Antuna Radića 10
      • » Ostalim centrima za socijalnu skrb na čijem području osoba ili obitelj privremeno boravi

 
Ukupni iznos priznatih jednokratnih naknada u jednoj kalendarskoj godini iznosi do 2.500,00 kn za samca, odnosno do 3.500,00 kn za kućanstvo.

Ovdje možete provjeriti sva prava u sustavu socijalne skrbi.

Osim navedenog, od 4. siječnja 2021. godine mobilni timovi će obilaziti područja Petrinje i Gline radi procjene potreba obitelji koje ne žele napustiti svoje domove i borave bez osiguranog smještaja na svojim nekretninama te prema potrebi pružati psihosocijalnu podršku obiteljima u kriznim situacijama.


Izvor:https://mrosp.gov.hr/