Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

KOORDINACIJSKI SASTANAK NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA I CENTARA ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ

Slika: KOORDINACIJSKI SASTANAK NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA I CENTARA ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u Šibeniku je od 15. do 17. lipnja 2020. godine održala koordinacijski sastanak s predstavnicima uključenim u Razvojnu suradnju u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u Šibeniku je od 15. do 17. lipnja 2020. godine održala koordinacijski sastanak s predstavnicima uključenim u Razvojnu suradnju u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 15. lipnja 2020. godine sastanak je započeo uvodnim pozdravima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matića, a nastavio se osvrtima predstavnika Centara znanja o izazovima u radu s kojima su se susreli vezano za posljedice pandemije COVID-19. Nakon uvodnih osvrta uslijedila je panel rasprava na temu 'Unaprjeđenja djelovanja institucionalnog okvira za podršku razvoju civilnoga društva u Hrvatskoj i strateški okvir za sustavnu podršku' u kojem su sudjelovali Helena Beus ravnateljica Vladinog Ureda za udruge, Cvjetana Plavša-Matić upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te Danko Relić predsjednik Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Drugi dan sastanka, u utorak 16. lipnja 2020. godine u razgovoru o podršci i modelima podrške organiziranom razvoju civilnoga društva u idućem razdoblju u Hrvatskoj i mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih javnih izvora i iz fondova EU sudjelovali su mr.sc. Marko Pavić ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Helena Beus ravnateljica Vladinog ureda za udruge, Cvjetana Plavša-Matić upraviteljica Nacionalne zaklade, Marija Boltek zamjenica upraviteljice za razvojne programe i Luka Bogdan zamjenik upraviteljice za programe EU. Drugi dio dana je bio usmjeren tematskim raspravama o razvijanju mehanizama unapređenja Razvojne suradnje u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Zadnji dan sastanka, u srijedu 17. lipnja 2020. godine započeo je osvrtom svih predstavnika Centara znanja na temu 'Odgovor civilnoga društva na krizne situacije društveno-ekonomskog razvoja Hrvatske' te se nastavio raspravom o Pilot programu Potencijali zajednice.