Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

I. SKUPNA REGIONALNA RADIONICA ZA UDRUGE ČLANICE

Slika: I. SKUPNA REGIONALNA RADIONICA ZA UDRUGE ČLANICE

U okviru provedbe Nacionalne sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva 6. svibnja 2024. godine u Slavonskom Brodu, Hrvatski savez udruga invalida rada organizira je zajedničku jednodnevnu radionicu za udruge članice s područja istočne Slavonije

Na I. skupnoj regionalnoj radionici za udruge članice su obrađene i prezentirane teme Nova uloga Saveza i Udruga članica kao izazov, Odgovornost u djelovanju prema članstvu i zajednici, Vertikalna i horizontalna povezanost udruga, Vidljivost rada i djelovanje udruga, Organiziranost udruga i postojeće stanje.


Uvodno, pozdravim riječima sudionicima su se obratili i pozdravili ih Ante Štulić, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada  i Jasmina Polak, predsjednica Udruge invalida rada grada Slavonskog Broda nakon čega je započeo radni dio radionice.

Marica Mirić, predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i dopredsjednica Hrvatskog saveza udruga invalida rada  je sudionicima radionice predstavila temu pod nazivom Nova uloga Saveza i Udruga članica kao izazov pri čemu je prezentirala novosti i ulogu koje savezi imaju u 2024. godini kroz Nacionalnu sustavnu podršku, a odnosi se na udruge članice. Posebno je istaknula mogućnosti financiranja za udruge tijekom godine, pozicija udruga kao zagovarača i udruge kao pružatelji usluga. Pozvala je udruge na veću suradnju i rad na zajedničkim interesima.  


Izvršni direktor Hrvatskog saveza udruga invalida rada Leke Sokolaj prezentirao je temu pod nazivom Odgovornost u djelovanju prema članstvu i zajednici u kojem je istaknu ulogu vodstva udruga te predstavio natječajnu dokumentaciju za financijsku potporu Nacionalne zaklade.


Stručna suradnica Saveza Nataša Franić je obradila temu pod nazivom Vertikalna i horizontalna povezanost udruga  u kojem se dotakla bitnih elemenata povezanosti u vertikalnom i horizontalnom smjeru.


Stručna suradnica Saveza Ivana Znaor predstavila je temu Vidljivost rada i djelovanje udruga u kojem se osvrnula na prezentiranje rada udruga te alate koje mogu koristiti kako bi povećali vidljivost.


Stručne suradnice Iva Karakaš i Valentina Hojsak prezentirale su temu Organiziranost udruga i postojeće stanje u kojem su istaknule ulogu tijela upravljanja, djelovanje udruge te važnost ažuriranih strateških dokumenata udruge u radu.


Na kraju radionice sudionici su ispunili Evaluacijski upitnik. Na Skupnoj regionalnoj radionici sudjelovali su predstavnici 7 udruga članica.