Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

HRVATSKI SAVEZ UDRUGA INVALIDA RADA U POSJETI UDRUZI INVALIDA RADA ĐAKOVO

Slika: HRVATSKI SAVEZ UDRUGA INVALIDA RADA U POSJETI UDRUZI INVALIDA RADA ĐAKOVO

Hrvatski savez udruga invalida rada u okviru provedbe programa “Razvojem mreža socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom” posjetio je Udrugu invalida rada Đakovo

U okviru provedbe programa „Razvojem mreže socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom“ financijski podržanog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, socijalne politike i obitelji posjetio, Hrvatski savez udruga invalida rada je 27. listopada 2022. godine posjetio Udrugu invalida rada Đakovo. Predstavnike Hrvatskog saveza udruga invalida rada predsjednika Antu Štulić, izvršnog direktora, Leku Sokolaj i člana Predsjedništva Dubravka Sopek dočekao je predsjednik Udruge invalida rada Đakovo, Stjepan Fekete. Cilj posjete je razmjena dobre prakse i razvoj pružanja socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o važnosti udruge u lokalnoj zajednici i njezinoj ulozi za osobe s invaliditetom, te suradnji udruge s lokalnom i regionalnom samoupravom.

Izvršni direktor, ujedno i pravnik, Leke Sokolaj predstavio je novine vezane za Zakon o socijalnoj skrbi, te Pravilnik o mjerilima za pružanje socijalnih usluga. Predstavljene su i izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju odnosno odluke Vlade o povećanju osnovice najnižih mirovina, ostvarivanje prava na obiteljsku mirovinu uz osnovnu i druge novine vezane uz spomenuti Zakon. Kada je u pitanju poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom, a i samog rada udruga vrlo značajna tema je zapošljavanje pa se razgovaralo i o Mjerama aktivne politike zapošljavanja te pozitivnim iskustvima udruga vezanim uz navedene Mjere.

Sastanak je rezultirao zaključkom o važnosti pružanja i razvijanja socijalnih usluga te značaju udruga osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici.