Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA RANJIVIH SKUPINA GRAĐANA

Slika: ENERGETSKA OBNOVA OBITELJSKIH KUĆA RANJIVIH SKUPINA GRAĐANA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za financiranje energetske obnove obiteljskih kuća za ranjive skupine građana


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za financiranje energetske obnove obiteljskih kuća za ranjive skupine građana. Ranjive skupine građana predstavljaju oni koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu preko Centra za socijalnu skrb. Od Centra je potrebno zatražiti pismenu preporuku da se stambeni objekt obitelji uključi u projekt energetske obnove obiteljskih kuća. Vrijednost obnove koju može ostvariti kućanstvo iznosi do 204.000,00 kn bespovratnih sredstava i navedeni trošak u punom iznosu pokriva Fond za ranjive skupine građana, dok za ostale financijska potpora iznosi do 60%.

Bespovratnim sredstvima građanima će se sufinancirati povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora: energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr. – detalji se propisuju u javnom pozivu); zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom te cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sustava za korištenje OIE (sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima, sustavi na drvnu sječku/pelete, dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda i fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju).

Zaprimanje prijava na Javni poziv počinje od 01. rujna 2020. godine od 09:00 sati. Do tada građani trebaju izraditi i aktivirati svoj korisnički račun u sustavu za e-Prijave na javne pozive Fonda te imaju mogućnost ispuniti Obrazac za prijavu i učitati potrebnu dokumentaciju.

Više o Javnom pozivu možete pronaći na mrežnim stranicama  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost