Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

REZULTATI (NE)PODRŽAVAJUĆE OKOLINE

Slika: REZULTATI (NE)PODRŽAVAJUĆE OKOLINE

III. međunarodna znanstveno – stručna konferencija pod nazivom „Rezultati (ne)podržavajuće okoline“ održana je 21. studenoga 2019. godine u organizaciji Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba „Dodir“, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Tema konferencije je bila usvajanje jezika i važnost rane intervencije kod gluhe, nagluhe i gluhoslijepe djece te osiguravanje kvalitetne podrške u obrazovnom sustavu.

Konferencijom se željelo osvijestiti osobe koje rade s gluhom, nagluhom i gluhoslijepom djecom, ali i širu javnost te sve zainteresirane koji dolaze u doticaj s ovom populacijom. Također, željelo se naglasiti koliko je bitno osigurati i unaprijediti inkluzivno okruženje za gluhu, nagluhu i gluhoslijepu djecu koju sustav zanemariva.

Na konferenciji su sudjelovali odgajatelji, učitelji, prevoditelji u vrtiću, prevoditelji u nastavi, pedagozi, logopedi, fonetičari, edukacijski rehabilitatori, psiholozi, znanstvenici studenti te predstavnici civilnog društva.

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba "Dodir" ovim konferencijom obilježio je 25 godina uspješnog rada i djelovanja.