Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

29. IZLOŽBA SLIKA

Slika: 29. IZLOŽBA SLIKA

Hrvatski savez udruga invalida rada postavio je 29. izložbu slika povodom pedesete obljetnice postojanja i djelovanja Udruge invalida rada grada Siska

Hrvatski savez udruga invalida rada s velikim zadovoljstvom ovom izložbom predstavlja umjetnička djela dviju osoba s invaliditetom koje vole poeziju i slikarstvo.Djela autora ove izložbe pokazatelj su da život u zlatnim godinama čovjek može provesti s osmijehom na licu radeći ono što voli, posebno kada ima potporu svoje bliže okoline, a upravo Udruga invalida rada grada Siska već pedeset godina svojim djelovanjem pruža podršku i omogućava ljepši život i doprinosi kvaliteti življenja invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom u svojoj lokalnoj zajednici.

Mirjana Drahotusky rođena je u Sisku gdje je završila osnovnu i srednju školu. Ljubav prema hrvatskoj riječi odvela ju je u Petrinju na Pedagošku akademiju gdje je diplomirala hrvatski jezik. Četrdesetogodišnjim predanim radom u nastavi obilježila je odrastanje brojnih generacija za koji je ostvarila niz priznanja i pohvala.

Odlaskom u mirovinu i ulaskom u treću životnu dob autorica je nastavila njegovati međusobno isprepletene svoje dvije ljubavi poeziju i slikarstvo. Interes za slikanjem kod gospođe Mirjane pojavio se još u mladosti pa je tako 1971. godine nastalo prvo ulje na platnu nazvano „Hrvatsko proljeće“. Od svih jezika postoji jedan koji je najviše u suglasju s dušom – jezik umjetnosti, a ona je čudesno svjetlo u magli života. Sada u mirovini Mirjana ostvaruje svoje snove, piše stihove i pretače ih u slike.

Ivan Bezuh rođen je u Sisku 1953. godine. Osnovnu školu završio je u Selima, a zanatsku u Sisku. Već u trećem razredu počeo je pisati pjesme o ljubavi, životu i smrti. Poslije završenog zanata odlazi u Zagreb gdje radi do umirovljenja krajem 1998. Sa 25 godina preživio je tešku prometnu nezgodu poslije koje je počeo raditi goblene.

Svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 21. prosinca 2019. godine u periodu od 10,00 do 14,00 sati na adresi Hrgovići 47.