Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

20. SUSRETI OSOBA S INVALIDITETOM HRVATSKE "KRIŽEVCI 2023."

Slika: 20. SUSRETI OSOBA S INVALIDITETOM HRVATSKE KRIŽEVCI 2023.

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Križevci, 07. rujna 2023. godine, na blagdan sv. Marka Križevčanina, održan je 20. Susret osoba s invaliditetom „Križevci 2023.“

Cilj ovog tradicionalnog druženja u Križevcima je skrenuti pozornost javnosti na potrebu podizanja razine svijesti, izmjene negativne slike o osobama s invaliditetom i na obveze poštivanja njihovog dostojanstva i ljudskih prava. Na susretu se okupilo oko 200 osoba s invaliditetom iz 19 udruga osoba s invaliditetom iz 19 gradova. Susret je imao i svoj duhovni sadržaj, kako bi se u liku i duhu sv. Marka Križevčanina ostvarila utjeha, nada i nova snaga. Na središnjem gradskom trgu održano je svečano misno slavlje koje je predvodio mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Susretu su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, državni tajnik Ministarstva obrane i počasni član Udruge Branko Hrg, pročelnik gradskog upravnog odjela Grada Križevaca, Sandro Novosel, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveti Ivan Žabno Blanka Drožđek Ivezić,predstavnica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti Ivana Hrastar, te Nataša Pukec Knok, v.d. voditeljice Područne službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad sa suradnicom Petrom Poljak. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom susretu je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada susretu su nazočili Ante Štulić, predsjednik, Leke Sokolaj, izvršni direktor i Dubravko Sopek, član Predsjedništva.