Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

RECIKLIRAM DOBRO BIRAM

Slika: RECIKLIRAM DOBRO BIRAM

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske povodom 18. ožujka – Svjetskog dana recikliranja provela je edukaciju „Recikliram – dobro biram!“

Povodom 18. ožujka – Svjetskog dana recikliranja Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u okviru Erasmus+ projekta Kreni na zeleno…, u partnerstvu s Nacionalnom organizacijom osoba s invaliditetom Srbije, Pravobraniteljem za osobe s invaliditetom i Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih, održao je 20. ožujka 2023. godine predavanje “Recikliram – dobro biram!”.

Namjera predavanja bila je ukazati na značaj recikliranja i potaknuti saveze i udruge osoba s invaliditetom, kao i same osobe s invaliditetom na svakodnevno savjesno djelovanje u cilju očuvanja našeg planeta.


Istaknuto je kako se značaj recikliranja ogleda u:


1. recikliranje pridonosi očuvanju vrijednih prirodnih resursa,

2. recikliranje štedi energiju,

3. recikliranje štiti okoliš,

4. recikliranje smanjuje gomilanje otpada na odlagalištima,

5. recikliranjem štedimo novac i otvaramo nova radna mjesta.



Savezi i udruge osoba s invaliditetom kao najveća ljudskopravaška mreža zajedničkim snagama imaju mogućnost snažnog utjecaja na promjene u poslovanju u cilju tranzicije na zeleno i održivo poslovanje, ali i zagovaranje zelene politike u široj lokalnoj zajednici.

U tu svrhu izrađen je plakat „Recikliram – dobro biram!“ izrađen u okviru Kampanje „Mladi kreću na zeleno“ koja se provodi u okviru Erasmus+ projekta Kreni na zeleno… kao podsjetnik na obvezu recikliranja u uredima udruga osoba s invaliditetom.

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na edukaciji.