Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

POČETNA KONFERENCIJA PROGRAMA "UMREŽIMO USLUGE ZA NOVE PRILIKE"

Slika: POČETNA KONFERENCIJA PROGRAMA UMREŽIMO USLUGE ZA NOVE PRILIKE

Početna konferencija programa „Umrežimo usluge za nove prilike“, provedena je putem Google Meet platforme 11. rujna 2023. godine

Voditeljica Programa Nataša Franić predstavila je aktivnosti Programa te je posebno istaknula očekivani doprinos Programa u razvoju mreže kvalitetnih socijalnih usluga u lokalnim zajednicama kojima se osigurava prevencija institucionalizacije i socijalno uključivanje korisnika s ciljem unapređenja kvalitete življenja invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom.

Dugoročno gledajući, kreiranjem novih socijalnih usluga doprinijet će se širenju već postojeće mreže. Utjecat će se na kvalitetu i proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici za invalide rada i ostale osobe s invaliditetom koje potiču što veću samostalnost i neovisno življenje.

Program se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskim zavodom za socijalni rad i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci. 

Program je ostvaren pozivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Pozivom Ministarstvo nastavlja proces vezan za uspostavljanje okvira za programsku i financijsku potporu razvoju socijalnih usluga u području socijalne skrbi u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u razdoblju od 2023. do 2025. godine.