Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

IZLOŽBA SLIKA "VUKOVAR PONOVNO U ZAGREBU"

Slika: IZLOŽBA SLIKA VUKOVAR PONOVNO U ZAGREBU

Vukovar ponovno u Zagrebu naziv je izložbe likovnih djela gospodina Ivana Galića, predsjednika Udruge invalida rada Vukovara

Ivan Galić živi u Vukovaru od 1942. godine gdje je kao trogodišnji dječak doselio sa svojom obitelji. U Vukovaru je odrastao, školovao se, radio kao ekonomist u Kombinatu Borovo i osnovao obitelj.

Uvijek pozitivnog stava društveno aktivan nesebično pomaže drugima što potvrđuje Nagrada Grada Vukovara koju je dobio 2011. godine za 40 godina humanitarnog rada, a i svi koji poznaju gospodina Galića. Slikanje mu je hobi još od djetinjstva, a uzori koji su ostavili trag kako na Galića tako i na generacije Vukovaraca su Roslika, Tatalović i Jukić.

Upravo je prva postavljena izložba u prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada bila izložba djela gospodina Galića pod nazivom Moj voljeni Vukovar. Izložba je postavljena povodom dobivanja novog prostora za rad Hrvatskog saveza udruga invalida rada na korištenje od Grada Zagreba, a otvorio ju je sam gradonačelnik gospodin Milan Bandić 20. rujna 2011. godine.

Ove godine ponovno imamo priliku doživjeti Vukovar kroz vedute i pejzaže u različitim tehnikama u istom prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada. Izložbu je za javnost otvorio predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada gospodin Josip Petrač.

Svi zainteresirani za doživljaj Vukovara kroz umjetnički pogled i izričaj Ivana Galića moći će razgledati izložbu do 15. travnja 2019. godine u periodu od 10.00 do 14.00 sati na adresi Hrgovići 47.