Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

IN MEMORIAM ZORISLAV BOBUŠ

Slika: IN MEMORIAM ZORISLAV BOBUŠ

Predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske dr. Zorislav Bobuš umro je u 78. godini

Hrvatski savez udruga invalida rada ostao je bez još jednog iznimno zaslužnog člana Predsjedništva – dr. Zorislava Bobuš.

U tri desetljeća, koliko je na čelu Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, postigao je velik uspjeh u razvoju i primjeni politika invaliditeta koje su unaprijedile položaj osoba s invaliditetom.

Kao predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske zalagao se za uklanjanje arhitektonsko-građevinskih barijera, uvođenje prilagođenog prijevoza, ranu intervenciju, bolnicu u kući te rehabilitaciju u zajednici. Bio je pokretač neovisnog življenja osoba s invaliditetom kao i usluge osobne asistencije. Svoje stručno medicinsko znanje kontinuirano je produbljivao i koristio u cilju promicanja zdravlja osoba s invaliditetom.

Kao član Predsjedništva Hrvatskog saveza udruga invalida rada više od dvadeset godina aktivno je doprinosio djelovanju i rada Saveza kao i udruga članica, a u cilju što kvalitetnijeg života invalida rada. 

Za svoj neumoran i predan rad primio je više od stotinu priznanja udruga osoba s invaliditetom. Posebno priznanje primio je 2011. godine od pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Grad Zagreb dodijelio mu je 2017. godine Nagradu Grada Zagreba za humanitarni rad, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo mu je državnu nagradu za humanitarni rad kao priznanje za iznimna postignuća i doprinos razvoju humanitarnog djelovanja kao krunu predanog i ustrajnog zalaganja za uključivanje osoba s invaliditetom u hrvatsko društvo te ostvarivanje vizije Republike Hrvatske kao društva jednakih mogućnosti.