Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

DAN UDRUGE INVALIDA RADA ZAGREBA

Slika: DAN UDRUGE INVALIDA RADA ZAGREBA

Dvodnevnim programom Udruga invalida rada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, obilježila je 53. obljetnicu svog osnutka

Prvi dan obljetnice, u četvrtak 26. rujna 2019. godine, Udruga invalida rada Zagreba obilježila je edukativnomTribinomsimbolična naziva"(NE)VIDLJIVI". Naziv Tribine odnosio se na činjenicu porazne diskriminacije onih invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom čiji nedostatak nije uvijek vidljiv golim okom.Na Tribini, koja je poslala poruku nulte tolerancije prema svakom obliku diskriminacije invaliditeta, sudjelovali su predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Po završetku Tribine, uslijedila je svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica brojnimpojedincima, institucijama i drugim pravnim osobama zaslužnima za doprinos radu i rastu te promociji Udruge invalida rada Zagreba. Tom je prigodomUdruga dodijelila dvije nagrade,51zahvalnicui76priznanja."Godišnja nagrada Udruge invalida rada Zagreba" ove je godine dodijeljenaJošku Matiću, zaposlenom djelatnikuu Udruzi. "Naj volonter" ove je godine Blanka Premužićkoja u Udruzi neprekidno volontira od 2012. godine kao voditeljica radionice "Opuštanje s Blankom".

Na sam Dan Udruge invalida rada Zagreba 27. rujna, otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Leptir i vretenci”.

Hrvatski savez udruga invalida rada sudjelovao je na obilježavanju.