Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ČLANOVIMA UDRUGE INVALIDA RADA PAKRAC - LIPIK PODIJELJENI PAKETI

Slika: ČLANOVIMA UDRUGE INVALIDA RADA PAKRAC - LIPIK PODIJELJENI PAKETI

U sklopu provedbe programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ članovima Udruge invalida rada Pakrac - Lipik podijeljeni paketi

U sklopu provedbe programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ Hrvatski savez udruga invalida rada kao nositelj programa u partnerstvu s Udrugom invalida rada Pakrac-Lipik, povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, podijelili su članovima Udruge u potrebi pakete s kućanskim i higijenskom potrepštinama.

Pri prijavi programa planirali smo provoditi dnevne aktivnosti koje su uključivale boravak osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u prostoru Udruge, njihovog informiranja, pravnog savjetovanja, educiranja, druženja, sudjelovanja u kreativnim radionicama. Cilj navedenih aktivnosti bio je povezivanje, osnaživanje cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, sve kako bi se unaprijedio njihov život.

Međutim, većina planiranih aktivnosti morala se odgoditi i prilagoditi mjerama i epidemiološkoj situaciji. Dio aktivnosti prenamijenjen je u pomoć članovima Udruge invalida rada na području Pakraca i Lipika a koji su slabijeg imovinskog stanja. Namjera je bila da se kupe namirnice, higijenske i kućanske potrepštine i podijele članovima Udruge kojima je to najpotrebnije.

Predsjednik Udruge Pakrac – Lipik gospodin Zlatko Pečanić i novozaposlena osoba, administratorica programa gospođa Ivona Marošević izdvojili su 9 dugogodišnjih članove koji su u potrebi i slabijeg imovinskog stanja, te im u ovo pred uskrsno vrijeme pomogli kupnjom potrebnih stvari.

Ovaj oblik pomoći osobama s invaliditetom, članovima Udruge planiran je i u narednom periodu, a sve dok se situacija ne poboljša i steknu uvjeti da se na siguran način nastavi provedba prvotno planiranih programskih aktivnosti.

Predstavnici Udruge istaknuli su da pomoći nikada ne može biti previše, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme kad si svi priuštimo koji zalogaj više, te će svakom korisniku dobro doći ovaj mali znak pažnje.