Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

XXIV. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM

Slika: XXIV. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM

XXIV. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom održan je 21. i 22. listopada 2019. godine u Zagrebu, Hotel Aristos, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba

XXIV. Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, održan je 21. i 22. listopada 2019. u Hotelu Aristos u Zagrebu u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, Zavoda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Tema ovogodišnjeg Simpozija bila je“Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom“– globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.,zapošljavanje na otvorenom tržištu rada i usluge osobnih pomagača.

Na Simpoziju je sudjelovalo više od200 predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom iz cijele RH, predstavnika ministarstava, gradske uprave te različitih institucija.

U radu Simpozija sudjelovali su i predstavnici europskih organizacija osoba s invaliditetom te predstavnici ministarstva i nacionalnih saveza nekih europskih država.

Detaljnije o Simpoziju možete pročitatiovdje.