Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

RADIONICA „DIGITALNE TEHNOLOGIJE ZA DJELOVANJE I POSLOVANJE ČLANICA HSUIR – a“

Slika: RADIONICA „DIGITALNE TEHNOLOGIJE ZA DJELOVANJE I POSLOVANJE ČLANICA HSUIR – a“

Hrvatski savez udruga invalida rada, u okviru Razvojne suradnje u području Centra znanja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom, organizirao je prijenos znanja udrugama članicama

Hrvatski savez udruga invalida rada, u okviru Razvojne suradnje u području Centra znanja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom, organizirao je prijenos znanja udrugama članicama.  Radionica je organizirana 21. listopada 2021. godine u Zagrebu, u hotelu Antunović.  Tema radionice bila je „Digitalna tehnologija za djelovanje i poslovanje udruga članica HSUIR-a“  Na radionici su sudjelovali predstavnici iz gotovo svih udruga HSUIR-a, koje se nalaze u 33 hrvatska grada.
Radionica s temom „Digitalne tehnologije za djelovanje i poslovanje članica HSUIR-a“ zamišljena je s razlogom jer udruge članice HSUIR-a i civilno društvo općenito čekaju novi izazovi u digitalizaciji. Važno je da se sam Savez i njegove udruge pripreme za to i usavršavaju se na tom polju.
Vanjski suradnik gospodin Ivo Rezo odabran je kao stručnjak u IT tehnologijama, kako bi na kvalitetan način polaznicima predavanja približio pojam i mogućnosti digitalnih tehnologija.
Na predavanju se govorilo o:

» Vođenju evidencije članova u Udrugama - baza podataka (koje su mogućnosti na tom području);

» Ispis i slanje uplatnice za članarinu putem e - maila, te mogućnost i plaćanja QR codom;

» Digitalna platforma za komunikaciju npr. Zoom, Teams (primjer koje platforme mogu koristiti koje su besplatne, video konferencije putem telefona, video, chat)

» Društvene mreže (sredstvo najbržeg širenja podataka). Istaknuta je važnost/ direktna korist za udruge od društvenih mreža. Predloženo im je da otvore svoje Facebook stranice. Polaznicima je također istaknuto da bi trebali pratiti web i Facebook stranicu HSUIR-a na kojima se redovno izvještava o svim aktivnostima civilnog društva i udruga invalida rada. Također, Savez je napravio 16 web stranica za svoje Udruge (zamolili smo ih da ih više koriste i redovno pune aktivnostima).

»Mogućnost korištenja grupnih poruka kao načina komunikacije Saveza s Udrugama i Udruga s članovima (primjer toga je Udruga invalida rada Zagreba koja porukama komunicira sa članovima).