Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

34. IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA - "LJEPOTA ZA SVA VREMENA"

Slika: 34. IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA - LJEPOTA ZA SVA VREMENA

Na međunarodni Dan žena 8. ožujka u prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada u okviru programa „Razvojem mreže socijalnih usluga zajedno stvaramo prostor za kvalitetnije življenje osoba s invaliditetom“ otvorena je 34. izložba umjetničkih djela osoba s invaliditetom

Izložba fotografija gospodina Borisa Adameka, člana Udruge invalida rada Zagreba pod nazivom „Ljepota za sva vremena“ postavljena je kao poklon ženama povodom 8. ožujka – međunarodnog Dana žena. Simbolično autor nam poklanja cvijeće, ali kako sam kaže „cvijeće koje nikada ne vene“ glavni motiv izloženih fotografija.

Boris Adamek rođen je u Samoboru 1943. godine. U Samoboru je proveo djetinjstvo i završio srednju školu. Školovanje je nastavio u Zagrebu gdje je do mirovine radio kao profesionalni novinar. Uz osnovno zanimanje djelovao kao pisac, umjetnički fotograf, predavač i likovni umjetnik. Umjetničkom fotografijom i slikarstvom bavi se od mladosti.

Slikanje i crtanje učio je kod poznatog slikara, pedagoga i profesora Jerka Fabkovića. Izlagao je na više od 200 skupnih izložbi. Samostalno je izlagao 30 put u zemlji i inozemstvu, ukupno 16 izložbi fotografija i 15 izložbi slika i crteža. Čest je sudionik na raznim humanitarnim izložbama, a za svoj rad dobio je mnoga priznanja i nagrade. Prva samostalna izložba fotografija bila je u Samoboru 1971. godine, a slike i crteže je prvi put samostalno izlagao 1977. godine u galeriji NS Trešnjevka, današnjoj galeriji Modulor. Na zagrebačkoj Trešnjevki živi i stvara više od pedeset godina. Boris Adamek nam je svoje umijeće i nadarenost darovao prekrasnim fotografijama kojima je prenio svu raskoš boja i ljepotu svijeta prirode. Fotoaparatom u rukama i umjetničkim senzibilitetom za svijet oko sebe dočarava nam kako malen motiv može biti snažan i veličanstven u svojoj bezvremenskoj ljepoti.

Izložba je za posjetitelje otvorena do 29. ožujka 2023. godine svakim radnim danom od 8:00 do 15:00 sati na adresi Hrgovići 47, Zagreb.