Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

“RADOST ŽIVOTA” - 28. IZLOŽBA SLIKA POSTAVLJENA U HRVATSKOM SAVEZU UDRUGA INVALIDA RADA

Slika: “RADOST  ŽIVOTA” - 28. IZLOŽBA SLIKA POSTAVLJENA U HRVATSKOM SAVEZU UDRUGA INVALIDA RADA

Na 28. izložbi likovnih radova osoba s invaliditetom organiziranoj u prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada, u sklopu programa Unapređenje mogućnosti ravnopravnog uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada, izložena su likovna djela gospođe Marije Glavičić Počuć

Hrvatski savez udruga invalida rada s velikim zadovoljstvom ovom izložbom prvi put predstavlja umjetnička djela osobe s invaliditetom koja su nastala slikajući nogom čime se posebno naglašava da granice ne postoje tamo gdje postoji istinska ljubav. Ova izložba predstavlja istinsku radost života i ljubav prema slikarstvu.

Marija Glavičić Počuć je likovna umjetnica koja slika nogama. Puna životne radosti i dobrog duha uz ljubav prema slikanju umjetnica ističe ljubav prema vezanju i kuhanju. Rođena je u Ivanić-Gradu gdje i danas živi i djeluje. Članica je Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ te stipendistica Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama od veljače 2009. godine. Svoj umjetnički izraz razvija pod mentorstvom slikarice Lidije Lovreković i definira se kao umjetnica. Umjetnica je sudjelovala na četiri izložbe Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama. Također, sudjelovala je na tri skupne izložbe likovne sekcije Udruge umirovljenika Ivanić-Grada koje se organiziraju u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad od 2015. godine. Prvu samostalnu izložbu umjetnica je imala 2013. godine u prostoru Hrvatskih udruga paraplegiča i tetraplegičara u Zagrebu. Drugu samostalnu izložbu umjetnica je imala 2017. godine u Zagrebu u prostoru Udruge invalida rada Zagreba dok je treća samostalna izložba otvorena u Galeriji Križ u Križu.

Izložba slika postavljena u prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada četvrta je samostalna izložba gospođe Marije Glavičić Počuć. Svi zainteresirani za likovni izričaj gospođe Marije Glavičić Počuć mogu razgledati izložbu slika od 10.00 do 14.00 sati u periodu od 27. svibnja do 10. lipnja u prostoru Hrvatskog saveza udruga invalida rada na adresi Hrgovići 47. Četvrta samostalna izložba gospođe Marije Glavičić Počuć prikazuje radove u kojima prevladavaju motivi pejzaža, mrtve prirode i neizbježna sakralna tema u čijem fokusu su anđeli. U djelima se posebno ističe bogat kolorit naglašen toplinom sunčevih zraka. Tehnika koju umjetnica preferira slikajući svoja djela je akvarel.

S velikim ponosom ističemo da je izložbu svečano otvorila pravobraniteljica za osobe s invaliditetom gospođa Anka Slonjšak.

Program „Unapređenje mogućnosti ravnopravnog uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada“ financira Ministarsvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.