Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

“KREATIVNO USUSRET DANU ZALJUBLJENIH!”

Slika: “KREATIVNO USUSRET DANU ZALJUBLJENIH!”

Od 01. siječnja 2021. godine Hrvatski savez udruga invalida rada je partner na projektu "Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje".

 

             Kreativna radionica 


“KREATIVNO USUSRET DANU ZALJUBLJENIH!” 


petak, 15. siječanj 2021. godine, Hrgovići 47, Zagreb


 


Hrvatski savez udruga invalida rada 15. siječnja 2021. godine organizirao je prvu kreativnu radionicu po projektu "Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje" UP.04.2.1.09.0056, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga zajedno s još sedam partnera.

Kreativna radionica organizirana  je u prostoru Saveza u Hrgovićima 47. Na radionici je sudjelovalo 8 žena koje su u mirovini. Radionica je organizirana sukladno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja prema kojoj u prostoru može biti prisutno do 10 ljudi. Svaka polaznica radionice imala je osigurano mjesto s razmakom od drugih, pri dolasku im je mjerena temperatura, te su dezinficirale ruke. Svaka polaznica imala je masku.

Radionicu je vodila Iva Karakaš, voditeljica kreativne radionice po projektu.

Cilj kreativnih radionica je osmisliti razne edukativne programe kojima se nastoji postići stvaralaštvo, cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, a kako bi se unaprijedio život starijim osobama. 

Kroz vrijeme provedeno na radionicama u ovakvom obliku polaznicima se omogućuje da osvijeste svoju kreativnost, obogate život, upoznaju se s novim ljudima, druže se i podižu kvalitetu svog života.

Na ovoj radionici polaznice su radile decoupage salvetnu tehniku na kutijicama. Tema je bila Dan zaljubljenih. Svaka kutijica koju su izradile je drugačija i posebna.