POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA OSOBNE ASISTENCIJE U DUGOJ RESI

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duge Rese 06. ožujka 2019. godina je na uvodnoj konferenciji u Demokratskom rasadniku predstavila projekt „Pružanje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Grada Duga Resa, 06. ožujka 2019. godine  je na uvodnoj konferenciji u Demokratskom rasadniku predstavila projekt „Pružanje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Svrha projekta je jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju odnosno sprečavanje institucionalnog zbrinjavanja osoba s invaliditetom i osoba s intelektualnim teškoćama. Provedba projekta obuhvaća područje grada Duge Rese te općina Barilović, Generalski Stol, i Bosiljevo. Projekt će zaposliti 11 osobnih asistenata koji će pružiti usluge za 11 korisnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.993.701,67 kn.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijala 2014.-2020.“ putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.09. „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijal politiku.