Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europski tjedan mobilnosti 2018. - Kombiniraj i kreni

Slika: Europski tjedan mobilnosti  2018. - Kombiniraj i kreni

Europski tjedan mobilnosti ove će se godine obilježiti pod temom Kombiniraj i kreni (Mix and Move) čime se potiče istraživanje različitih opcija organiziranja našeg putovanja

Europski tjedan mobilnosti ove će se godine obilježiti pod temom Kombiniraj i kreni  (Mix and Move) čime se potiče istraživanje različitih opcija organiziranja našeg putovanja i razmišljanje koji način najbolje odgovara za dolazak do željene destinacije. Uključivanjem koncepta multimodalnosti i uvođenjem nekih održivih metoda prijevoza u naše putovanje, ne samo da možemo imati pozitivan utjecaj na okoliš, već i dodatno uštedjeti novac.

Europski tjedan mobilnosti 2018. usredotočuje se na multimodalnost – korištenje različitih modova (načina) prijevoza za različita putovanja. Mnogi od nas se instinktivno odlučuju za istu metodu prijevoza bez razmišljanja je li to idealan način prijevoza za naše putovanje. Uz zdravstvene prednosti, putem multimodalnog pristupa može se ostvariti značajna ušteda, osobito kada kratka putovanja završavaju šetnjom ili bicikliranjem.

Prihvaćanje koncepta multimodalnosti znači preispitivanje načina kretanja po našim gradovima i spremnost na isprobavanje novih oblika mobilnosti. Iz perspektive grada to zahtijeva političku volju za potporu alternativnim načinima prijevoza.

Više informacija o Europskom tjednu mobilnosti 2018. pročitajte OVDJE.