Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

INTERAKTIVNA KREATIVNA RADIONICA ZA PRIPREMU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA PROGRAMA UNIJE GRAĐANI, JEDNAKOST, PRAVA I VRIJEDNOST (CERV)

Slika: INTERAKTIVNA KREATIVNA RADIONICA ZA PRIPREMU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA PROGRAMA UNIJE GRAĐANI, JEDNAKOST, PRAVA I VRIJEDNOST (CERV)

Ured za udruge Vlade RH, kao Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021. -2027., organizirao je interaktivnu kreativnu radionicu s potencijalnim prijaviteljima CERV programa

Ured za udruge Vlade RH, kao Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021. -2027., organizirao je interaktivnu kreativnu radionicu s potencijalnim prijaviteljima CERV programa u Zagrebu, koja se održala s ciljem što uspješnije pripreme kvalitetnih projektnih prijedloga na budućim natječajima za javni i neprofitni sektor.

Radionica je održana u utorak, 24. svibnja 2022., u Centru za kulturu i informiranje Maksimir.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values - CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, jednakost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.

U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne - borba protiv svih oblika nasilja.

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata.

Na radionici je ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada sudjelovala Iva Karakaš.