Znanjem do uključenost V - Pristupačnost kao ljudsko pravo

Dana 14. prosinca 2018. godine s početkom u 9.00 sati u Kući Europe, održana je jednodnevna radionica Znanjem do uključenosti 5 na temu »Pristupačnost kao ljudsko pravo« u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Saveza društava distrofičara Hrvatske, Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara i Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom.

Na Radionici je europska iskustva u pristupačnosti predstavila policy koordinatorica za pristupačnost Europskog foruma za osobe s invaliditetom Marie Denninghaus, dok su o iskustvima pristupačnosti u RH kao i o prijedlozima za unaprjeđenje iste govorile koordinatorica projekata Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske, Marica Mirić, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Manda Knežević te predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, Jozefina Kranjčec.

Radionicu je financijski podržala Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva u sklopu 8. Centra znanja za unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom.