Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Znanjem do uključenosti III

Slika: Znanjem do uključenosti III

U organizaciji Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih i Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir održana je jednodnevna radionica Znanjem do uključenosti III pod nazivom „Komunikacija u svrhu postojanja“

Radionica se održala 05. srpnja 2018. godine u zgradi INA u Zagrebu. Na radionici su imali svoja izlaganja: doc.dr.sc. Marko Buljevac – Studijski centar socijalnog rada; Vojin Perić – Kazalište slijepih; Kristijan Bezuh – Dodir art – kulturno stvaralaštvo gluhoslijepih; Bruna Kostelac, direktorica INA Obrazovanja i razvoja; Krešimir Sočković, Privredni vjesnik; Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova i Nikolina Bradić Belobrajdić, direktorica INA Korporativnih komunikacija.

Na radionici su obrađene teme oko pravilne komunikacije prema osobama s invaliditetom te specifičnosti komunikacije osoba sa senzoričkim oštećenjima. Vojin Perić i Kristijan Bezuh imali su izlaganja o kulturnom stvaralaštvu osoba s invaliditetom. Bruna Kostelac i Krešimir Sočković govorili su o osobama s invaliditetom na tržištu rada, problemima pristupa tržištu rada, ali i pozitivnim primjerima. Mladenka Majerić i Nikolina Bradić Belobrajdić svoje predavanje usmjerile su na prikupljanja sredstava za organizacije civilnog društva i iznijele primjere komuniciranja s javnošću i donatorima u svrhu dobivanja sredstava. Istaknule su važnost poruka koje se šalje donatorima. 

Radionica je bila namijenjena predstavnicima Saveza uključenih u 8. Centar znanja. Na jednodnevnoj radionici sudjelovao je i Hrvatski savez udruga invalida rada.