Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Znanjem do uključenost V - Pristupačnost kao ljudsko pravo

Slika: Znanjem do uključenost V - Pristupačnost kao ljudsko pravo

U Kući Europe, 14. prosinca 2018. godine održana je jednodnevna radionica Znanjem do uključenosti V na temu »Pristupačnost kao ljudsko pravo«

Radionicu Znanjem do uključenosti V organizirali su  Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Savez društava distrofičara Hrvatske, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara i Hrvatski saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom. Na Radionici je europska iskustva u pristupačnosti predstavila policy koordinatorica za pristupačnost Europskog foruma za osobe s invaliditetom Marie Denninghaus, dok su o iskustvima pristupačnosti u RH kao i o prijedlozima za unaprjeđenje iste govorile koordinatorica projekata Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske, Marica Mirić, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Manda Knežević te predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, Jozefina Kranjčec.

Radionicu je financijski podržala Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva u sklopu 8. Centra znanja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom.