Zapošljavanje osoba s intelektalnim teškoćama na otvorenom tržištu rada

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama održao je 7. ožujka 2019., konferenciju na temu Zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada.

U četvrtak, 07. ožujka 2019. godine u Domu invalida Domovinskog rata, Hrvatski savez udruga osoba s intelektalnim teškoćama  održao je konferenciju “Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada”.  

Konferencijom se prikazalo sadašnje stanje zaposlenosti osoba s intelektualnim teškoćama, dosadašnji zakonodavni okvir, teškoće pri zapošljavanju osoba s intelektalnim teškoćama, ali i primjeri dobre prakse. Prikazani su i alternativni oblici radnih aktivnosti u suradnji s gospodarskim subjektima u udrugama članicama Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama. 

Na Konferenciji su sudjelovale osobe s intelektualnim teškoćama, roditelji i zakonski zastupnici, predstavnici ministarstava, ustanova i udruga osoba s invaliditetom. Konferenciji je ispred HSUIR-a prisustvovao izvršni direktor Leke Sokolaj.