Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

XV godina Nacionalne zaklade

Slika: XV godina Nacionalne zaklade

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva tijekom 22. i 23. listopada održala je u Varaždinu u koncertnoj dvorani HNK, Ul. Augusta Cesarca 1, treće regionalno obilježavanje 15 godina djelovanja i sustavne podrške razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj te 6 godina djelovanja kao Posredničko tijelo razine 2

Obilježavanje je započelo svečanim otvorenjem uvodnim pozdravima upraviteljice Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavša-Matić, zamjenice gradonačelnika Grada Varaždina gđe Sandre Malenica i načelnice sektora za upravljanje horizontalnim procesima pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava gđe Zrinke Malešević Sučić.

Poslije svečanog otvorenja uslijedili su uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i ESF o kojima su govorili: gđa Zrinka Malešević Sučić, načelnica Sektora za upravljanje horizontalnim procesima u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, gđa Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge te g. Drago Vručinić, upravitelj Zaklade Zamah - regionalne zaklade za lokalni razvoj. 

 

 

Nakon uvodnih panela zamjenica upraviteljice za razvojne programe Nacionalne zaklade gđa Marija Boltek održala je uvodno izlaganje o prioritetima društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj u idućih 5 godina nakon čega su se svi sudionici uključili u radne skupine kroz strukturirane razgovore za radnim stolovima raspoređenim prema tematskim cjelinama.

 

 

Drugog dana regionalnog događanja održana su četiri predavanja: Informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje o kojim su govorili gđa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, gđa Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe te g. Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za EU programe. Predavanje na temu „Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu“ održala je gđa. Krešimira Rendulić iz Prorsus komunikacija. Gospođa Danijela Stepić iz Ministarstva financija održala je predavanje na temu Kvalitetno upravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova, a g. Igor Vulje iz Agencije za zaštitu osobnih podataka govorio je o Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnoga društva.

Ispred Hrvatskog saveza udruga invalida rada na trećem regionalnom obilježavanju 15 godina djelovanja i sustavne podrške  razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj te 6 godina djelovanja kao Posredničko tijelo razine 2 Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva sudjelovale su djelatnice Ivana Znaor i Nataša Franić.