Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

TJEDAN MOZGA

Slika: TJEDAN MOZGA

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 2019. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,od 11. do 17. ožujka 2019. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week. U organizaciji su im se pridružile sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno se očekuju aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.

Kao i svake godine organizira seSimpozij o istraživanju i bolestima mozga. Simpozij se održava u četvrtak, 14. ožujka. 2019. u dvorani Čačković, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3b.

Program i knjižicu sažetaka Simpozija pronađite naovoj poveznici.

Programe zbivanja u gradovima i županijama pronađite na slijedećim poveznicama:


    Cilj kampanje je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo zanimljivu temu za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga:Učenje i pamćenje.

    Izvor: www.hiim.unizg.hr