Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

STRUČNI SKUP - "IZAZOVI I MOGUĆNOSTI RADA TEMELJNIH UDRUGA"

Slika: STRUČNI SKUP - IZAZOVI I MOGUĆNOSTI RADA TEMELJNIH UDRUGA

U četvrtak 10. listopada 2019. godine u Karlovcu, Hrvatski savez udruga invalida rada održao je stručni skup "Izazovi i mogućnosti rada temeljnih udruga" u okviru 8. Centra znanja

“Izazovi i mogućnosti rada temeljenih udruga” naziv je stručnog skupa kojeg je Hrvatski savez udruga invalida rada održao u Karlovcu u suradnji s Mrežom udruga Zagor. U prvom dijeluIvana Radanović,koordinatorica programa Razvoj civilnog društva i međusektorske suradnje Mreže udruga Zagor,prisutne je upoznala s izazovima i mogućnostima u vođenju obavezne dokumentacije za udruge. Uz radionicu i izmjenu iskustava s udrugama koje su sudjelovale na Stručnom skupu sudionici su dobili informacije vezane za poslovne knjige, pravilnike, evidencije, odluke te ostalu dokumentaciju koju udruga treba voditi.

Drugi dio Skupa bio je vezan za volontiranje i organizatore volontiranja, a vodila ga jeNikolina Bertol,voditeljica Volonterskog programa VolontirAJMOMreže udruga Zagor. Uz predavanje o zakonskoj regulativi, odnosno obvezama i pravima volontera i organizatora volontiranja, održana je dinamična radionica na kojoj su izmjenjena iskustava i primjeri dobre prakse drugih udruga. Još jednom je ukazano na važnost uključivanja volontera u organizacije civilnoga društva, ali na ispravan način.


Na Stručnom skupu su sudjelovale temeljne udruge Hrvatskog saveza udruga invalida rada, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida, Savez udruga za autizam, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir te udruge osoba s invaliditetom iz Karlovačke županije.